От Кремъл изразиха несъгласие с мнението на псевдоспециалисти, че бунта на

...
От Кремъл изразиха несъгласие с мнението на псевдоспециалисти, че бунта на
Коментари Харесай

Песков: Позицията на Путин след бунта не е разклатена

От Кремъл показаха противоречие с мнението на " псевдоспециалисти ", че бунта на наемниците от Вагнер е раздрусал позицията на президента Владимир Путин. Това заяви организация Ройтерс.

Според Кремъл съветския водач, който е на власт като президент, или като министър-председател от 1999 година насам, е работил рационално, с цел да избегне най-лошия сюжет, като е дал време за договаряния за реализиране на договорка, която да постави завършек на протеста.

Дмитрий Песков уточни, че протестът е посочил какъв брой консолидирано е съветското общество към Путин. По думите му нивото на социална консолидация към президента е доста високо.

Говорителят на Кремъл бе безапелационен, че позицията на Владимир Путин не е разтърсена. Сега има доста свръхемоционална нервност измежду експерти, псевдоспециалисти, политолози и псевдополитици, посочи той.

Песков акцентира, че няма информация за местонахождението на Евгений Пригожин, водачът на наемническата група Вагнер, който управлява късия протест в символ на митинг против неприятно ръководство на военните интервенции в Украйна.

Съгласно изискванията на сделката, поставила завършек на протеста, на Пригожин трябваше да бъде позволено да се реалокира в Беларус, а бойците му получиха опция да подпишат контракти с постоянните въоръжени сили на Русия или да се реалокират в Беларус с него.

Песков добави, че сделката за преустановяване на протеста се изпълнява и че Путин постоянно е държал на думата си.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР